Susu Kambing adalah makanan semulajadi berkhasiat yang diperlukan untuk kesihatan badan seharian. Ianya sesuai untuk semua lapisan umur. Susu ini boleh diminum panas atau sejuk malah boleh dibuat dadih, ais krim, keju dan mentega. Pada masa sekarang industri kosmetik mengeluarkan berbagai produk berasaskan susu kambing seperti syampu, krim muka, sabun, pewangi dan juga krim pencukur.
KEISTIMEWAAN SUSU KAMBING
· Susu terbaik selepas susu ibu
· Kaya dengan protin, enzim dan vitamin A
· Tidak menyebabkan alahan
· Kuatkan sistem imunisasi
· Bersifat alkali
· Tingkatkan daya kepekaaan, tumpuan dan ingatan
· Lancarkan sistem penghadaman dan usus
· Membantu mengubati kanser, demam kuning, gastrik, ulser, asma(lelah), penyakit kulit dan sukar tidur
· Membantu merawat sengugut, darah tinggi, lemah jantung, kencing manis, batuk kering dan gout
· Imbangi gula dalam darah dan kolestrol
· Menguatkan jisim tubuh yang sihat(tulang, gigi, otot, sendi, kulit dan tisu saraf
· Memulihkan tenaga batin
· Awet muda